Etusivu  Biosidivalmiste / Desinfiointiaine
Tuotenimi: Avalon Pintadesipyyhe
Malli:
Tekniset arvot:
Tuoteryhmä: Biosidit
Viivakoodi:
Vaaranlaji: Kemiallinen
Toimenpide: Kielto asettaa tuote saataville markkinoilla
Tapausnumero: JUO-20200408-01

Kuvat

 

Toimintaohjeet

Tukes on päätöksellään määrännyt yrityksen lopettamaan vaatimustenvastaisten tuotteiden toimittamisen. Puute tuotteen turvallisuudessa tai vaatimustenmukaisuudessa on kuluttajansuojalain mukainen tavaran virhe. Virheen oikaisussa ohjeita ja sovitteluapua antaa kuluttajaneuvonta www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta.

 

Vastuutaho

Jakelija
Siivoustukku SilläSiisti Oy
Siurilankatu 28
30300 FORSSA
 

Ilmoitukset ja tiedotteet

Tuotteella ei ole ilmoituksia tai tiedotteita.
 

Toimenpiteen syy

Valmisteelle on oltava EU:n biosidiasetuksen mukainen lupa ennen sen asettamista saataville markkinoille. Tuote sisältää tehoaineena PHMB:tä , joka on hyväkstytty biosidiseksi tehoaineeksi valmisteryhmässä 2 (Desinfiointiaineet ja levämyrkyt, joita ei ole tarkoitettu käytettäviksi suoraan ihmisillä tai eläimillä). PHMB:tä sisältäville valmisteille on pitänyt hakea valmistehyväksyntää.Valmiisteelle ei ole haettu tai myönnetty biosidiasetuksen mukaista hyväksyntää Suomen markkinoille, joten valmisteen asettaminen saataville markkinoille tulee lopettaa.

 

Toimenpide / Päätös

Yritys on vapaaehtoisesti ryhtynyt toimenpiteisiin, jolla valmisteen toimittaminen lopetetaan. Tukes on lisäksi antanut päätöksen, jolla yritystä kielletään vaatimustenvastaisten tuotteiden toimittaminen jakelua ja käyttöä varten.

 

© Tukes 2023