Etusivu  Pehmolelu
Tuotenimi: ty paljettihylje
Malli: 1118/17179
Tekniset arvot:
Tuoteryhmä: Tavara
Viivakoodi: 008421366767
Vaaranlaji: Hengityselinvamma
Toimenpide: Markkinoilta poisto
Tapausnumero: AME-20191230-03

Kuvat

 

Toimintaohjeet

Toiminnanharjoittaja on vapaaehtoisesti sitoutunut lopettamaan tämän tuotteen markkinoinnin, myynnin ja muun luovuttamisen sekä ryhtymään toimenpiteisiin, joilla myymättömät tuotteet saadaan kerätyksi pois markkinoilta. Lisäksi Tukes on antanut päätöksen, jonka mukaan yritys ei saa jatkaa tuotteiden myyntiä ennen kuin turvallisuuspuutteet on korjattu. Puute tuotteen turvallisuudessa on kuluttajansuojalain mukainen tavaran virhe. Virheen oikaisussa ohjeita ja sovitteluapua antaa kuluttajaneuvonta www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta.

 

Vastuutaho

Jakelija
Muksumassi Oy Pori
Siltapuistonkatu 14
28100 PORI
Puh. 02-6337170
www.muksumassi.fi
 

Ilmoitukset ja tiedotteet

Tuotteella ei ole ilmoituksia tai tiedotteita.
 

Toimenpiteen syy

Pehmolelusta irtosi testeissä muovisia paljetteja, jotka mahtuvat standardissa määritettyyn pienten osien lieriöön. Pienten lasten leluissa ei saa olla pieniä irtoavia osia, koska ne voivat aiheuttaa infektion, mikäli ajautuvat hengityselimiin tai jopa tukehtumisvaaraa. Tuotteen pahvisessa etiketissä oli merkintä ”kielletty alle 3-vuotiaalta”, joka on risti-riidassa tuotteen luonteen ja oletettavissa olevan käytön kanssa. Pehmolelut luokitellaan alle 3-vuotiaille soveltuviksi.

 

Toimenpide / Päätös

Toiminnanharjoittaja on vapaaehtoisesti ryhtynyt korjaaviin toimenpiteisiin ja poistanut tuotteen markkinoilta. Lisäksi Tukes on antanut asiasta myyntikieltopäätöksen.

 

© Tukes 2021