Etusivu  Latauslaite
Tuotenimi: Strong
Malli: Elixia
Tekniset arvot: Input: 100-240VAC, 50/60Hz, 6W. Output: 1,7VDC, 350mA x 4
Tuoteryhmä: Verkkoliitäntäkojeet ja lataus
Viivakoodi: 8717185448849
Vaaranlaji: Palovamma
Toimenpide: Kielto asettaa tuote saataville markkinoilla
Tapausnumero: JAT-20200227-01

Kuvat

 

Toimintaohjeet

Tukesin päätöksellä talouden toimija on määrätty lopettamaan tuotteen myynnin ja muun luovuttamisen; mukaan lukien uudet toimitukset jälleenmyyjille. Koska tuotteesta ei aiheudu välitöntä vaaraa hengelle, terveydelle tai omaisuudelle, talouden toimijaa ei ole velvoitettu keräämään tätä tuotetta pois jälleenmyyjiltä tai loppukäyttäjiltä. Kuluttaja voi kuitenkin kuluttajasuojalain mukaan palauttaa tuotteen virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voi tehdä, on myyjällä oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa. Menettelystä on kerrottu tarkemmin kuluttajansuojalaissa.

 

Vastuutaho

Jakelija
Power Finland Oy
Sammonkatu 75
33540 TAMPERE
 

Ilmoitukset ja tiedotteet

Tuotteella ei ole ilmoituksia tai tiedotteita.
 

Toimenpiteen syy

Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin EN 60335 vaatimuksia. Tuotetta markkinoidaan kertakäyttöisten paristojen lataamiseen kykenevänä, mutta tällaista laitetta ei sallita tuotestandardissa. Paristojen latausyritys aiheuttaa vaaran pariston poksahtamisesta ja palovammasta käyttäjälle.

 

Toimenpide / Päätös

Tukes on antanut asiasta päätöksen, jolla yritystä kielletään asettamasta tuotetta saataville markkinoilla. Yritys ei saa enää myydä tai muuten luovuttaa tuotteita, joita päätös koskee.

 

© Tukes 2024