Etusivu  Tuttiketju
Tuotenimi: by Baby Bubbles tuttiketju
Malli: Sea Foam / Twilight Campfire
Tekniset arvot: PC03-BLGN (EAN 7350103380282) / PC01-WD00 (EAN 7350103380107)
Tuoteryhmä: Tavara
Viivakoodi: useita
Vaaranlaji: Tukehtuminen
Toimenpide: Palautusmenettely
Tapausnumero: AME-20191230-07

Kuvat

 

Toimintaohjeet

Toiminnanharjoittaja on vapaaehtoisesti järjestänyt tuotetta koskevan palautusmenettelyn. Lisäksi Tukes on päätöksellään velvoittanut toiminnanharjoittajaa lopettamaan välittömästi tämän tuotteen markkinoinnin, myynnin ja muun luovuttamisen sekä ryhtymään toimenpiteisiin, joilla myymättömät tuotteet saadaan kerätyksi pois markkinoilta. Kuluttajansuojalain mukaan tuotteen saa virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) palauttaa ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voida tehdä, myyjällä on oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa. Kuluttajansuojalaissa muutoksineen on tarkemmin kerrottu menettelystä.

 

Vastuutaho

Jakelija
Lasten Oz Oy OZ BABY
Viilarinkatu 1
20320 TURKU
Puh. 028800650
www.ozbaby.fi
 

Ilmoitukset ja tiedotteet

 

Toimenpiteen syy

Tuttiketjujen vaatekiinnikkeissä ei ole ilma-aukkoja ja ne menevät standardinmukaisista testikappaleistä läpi, eli mahtuvat lapsen suuhun. Tuttiketjun osat, kuten vaatekiinnike, ei saa aiheuttaa tukehtumisen riskiä sulkemalla ilman kulkua sisäisissä hengitysteissä tilanteissa, joissa osa on kiilautunut suuhun tai nieluun tai juuttunut alempien hengitysteiden päähän. Tuotteet voivat aiheuttaa tukehtumisvaaraa lapselle. Lisäksi pakkauksista puuttuu turvallisuuden kannalta oleelliset varoitukset ja käyttöohjeet suomenkielellä.

 

Toimenpide / Päätös

Toiminnanharjoittaja on vapaaehtoisesti ryhtynyt tuotetta koskevan palautusmenettelyn järjestämiseen. Lisäksi Tukes on antanut asiasta myyntikieltopäätöksen.

 

© Tukes 2021