Etusivu  Vauvalelu
Tuotenimi: Silikoni purulelu
Malli: kirahvi, joutsen "tuttiketjussa" ja kaulanauhassa, delfiini kaulanauhassa
Tekniset arvot:
Tuoteryhmä: Tavara
Viivakoodi:
Vaaranlaji: Kuristuminen, Tukehtuminen
Toimenpide: Palautusmenettely
Tapausnumero: APO-20181209-01

Kuvat

 

Toimintaohjeet

Poista tuote käytöstä välittömästi! Toiminnanharjoittaja on sitoutunut vapaaehtoisesti suorittamaan toimenpiteet, joiden avulla markkinoilla (myynnissä) ja loppukäyttäjillä jo olevat tuotteet saadaan kerättyä takaisin. Kuluttajansuojalain mukaan tuotteen saa virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) palauttaa ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voida tehdä, myyjällä on oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa. Kuluttajansuojalaissa muutoksineen on tarkemmin kerrottu menettelystä.

 

Vastuutaho

Valmistaja
Riikka's sweet dreams
Kiiskintie 21
48800 KOTKA
Puh. 0503655430
 

Ilmoitukset ja tiedotteet

 

Toimenpiteen syy

Kirahvin, joutsenen ja delfiinin malliset silikonipurulelut mahtuvat lelujen turvallisuusstandardin EN 71-1 mukaisten testikappaleiden läpi. Testikappaleista ei saa mennä läpi mikään lelu (tai sen osa), joka on tarkoitettu istumaan kykenemättömille lapsille (alle 10kk). Lelu joka mahtuu testikappaleen läpi voi aiheuttaa vaaraa, jos lapsi työntää lelun osan syvälle suuhun ja lapsi voi tukehtua leluun. Lisäksi kaulakorulelujen pakkauspussit ja niiden narut eivät olleet vaatimusten mukaisia. Pakkauspussit olivat pinta-alaansa nähden liian ohutta materiaalia ja voivat aiheuttaa tukehtumisvaaraa. Kaulakorujen narujen pituus mitattiin olevan 450 mm, kun standardissa alle 18 kk ikäisen lelussa narun pituus saa olla enintään 220 mm. Pitkä naru liitettynä vauvan leluun voi aiheuttaa kuristumisvaaraa.

 

Toimenpide / Päätös

Toiminnanharjoittaja on vapaaehtoisesti ryhtynyt tuotetta koskevan palautusmenettelyn järjestämiseen.Toiminnanharjoittaja on vapaaehtoisesti ryhtynyt tuotetta koskevan palautusmenettelyn järjestämiseen. Lisäksi Tukes on antanut asiasta myyntikieltopäätöksen.

 

© Tukes 2021