Etusivu  Moottorinlämmitin
Tuotenimi: Arctic auto
Malli: M15
Tekniset arvot: 230V, 50Hz, 1500W, IPX4, Class I
Tuoteryhmä: Lämmittimet, ilmastointi
Viivakoodi: 6438014209975
Vaaranlaji: Sähköisku
Toimenpide: Kielto asettaa tuote saataville markkinoilla
Tapausnumero: YNS-20190109-01

Kuvat

 

Toimintaohjeet

Tukesin päätöksellä talouden toimija on määrätty lopettamaan tuotteen myynnin ja muun luovuttamisen; mukaan lukien uudet toimitukset jälleenmyyjille. Koska tuotteesta ei aiheudu välitöntä vaaraa hengelle, terveydelle tai omaisuudelle, talouden toimijaa ei ole velvoitettu keräämään tätä tuotetta pois jälleenmyyjiltä tai loppukäyttäjiltä. Kuluttaja voi kuitenkin kuluttajasuojalain mukaan palauttaa tuotteen virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voi tehdä, on myyjällä oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa. Menettelystä on kerrottu tarkemmin kuluttajansuojalaissa.

 

Vastuutaho

Maahantuoja
Kärkkäinen Oy
Ollilanojankatu 2
84100 YLIVIESKA
Puh. 010 430 3000
www.karkkainen.com
 

Ilmoitukset ja tiedotteet

Tuotteella ei ole ilmoituksia tai tiedotteita.
 

Toimenpiteen syy

Lämmittimen lämpötilanrajoitin on itsestään palautuva. Tuotestandardi edellyttää palautumatonta rajoitinta. Lämmitin on varustettu kiinteällä liitäntäjohdolla. Tuotestandardi edellyttää kojevastaketta ja kojeliitosjohtoa. Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevien standardien SFS 5724 ja SFS 7502 vaatimuksia.

 

Toimenpide / Päätös

Tukes on antanut asiasta päätöksen, jolla yritystä kielletään asettamasta tuotetta saataville markkinoilla. Yritys ei saa enää myydä tai muuten luovuttaa tuotteita, joita päätös koskee.

 

© Tukes 2021