Etusivu  Biosidivalmiste / Desinfiointiaine
Tuotenimi: PEROKSIDIPOHJAINEN DESINFIOINTI- JA HAJUNPOISTOAINE, 30 L
Malli:
Tekniset arvot:
Tuoteryhmä: Biosidit
Viivakoodi:
Vaaranlaji: Kemiallinen
Toimenpide: Kielto asettaa tuote saataville markkinoilla
Tapausnumero: JUO-20220204-05

Kuvat

 

Toimintaohjeet

Tukes on päätöksellään määrännyt yrityksen lopettamaan vaatimustenvastaisten tuotteiden toimittamisen. Kuluttajansuojan osalta ohjeita ja sovitteluapua antaa kuluttajaneuvonta www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta.

 

Vastuutaho

Jakelija
Inspector Sec Oy
Kääpätie 3
90820 KELLO
Puh. OULU
 

Ilmoitukset ja tiedotteet

Tuotteella ei ole ilmoituksia tai tiedotteita.
 

Toimenpiteen syy

Valmisteelle on oltava EU:n biosidiasetuksen mukainen lupa ennen sen asettamista saataville markkinoille biosidikäyttöä varten. Tuote sisältää tehoaineena vetyperoksidia, joka on hyväkstytty biosidiseksi tehoaineeksi valmisteryhmässä 2 (Desinfiointiaineet ja levämyrkyt, joita ei ole tarkoitettu käytettäviksi suoraan ihmisillä tai eläimillä). Vetyperoksidia tehoaineena sisältäville valmisteille on pitänyt hakea valmistehyväksyntää.Valmisteelle ei ole haettu tai myönnetty biosidiasetuksen mukaista hyväksyntää Suomen markkinoille, joten valmisteen asettaminen saataville markkinoille tulee lopettaa.

 

Toimenpide / Päätös

Yritys on vapaaehtoisesti ryhtynyt toimenpiteisiin, jolla valmisteen toimittaminen lopetetaan. Tukes on lisäksi antanut päätöksen, jolla yritystä kielletään vaatimustenvastaisten tuotteiden toimittaminen jakelua ja käyttöä varten.

 

© Tukes 2024