Etusivu  Pöytävalaisin LED
Tuotenimi: Seletti
Malli: 14884
Tekniset arvot: 1W-E12, 230V, 50Hz, class II, IP20
Tuoteryhmä: Valaisimet ja valaisintarvikkeet
Viivakoodi: 8008215148847
Vaaranlaji: Sähköisku
Toimenpide: Palautusmenettely
Tapausnumero: YNS-20210217-01

Kuvat

 

Toimintaohjeet

Poista tuote välittömästi käytöstä. Palautusmenettelyn mukaisella päätöksellä talouden toimija on velvoitettu lopettamaan tuotteen myynnin ja muun luovuttamisen sekä keräämään sen pois myynnistä ja myös loppukäyttäjiltä. Kuluttajasuojalain mukaan tuotteen saa virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) palauttaa ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voida tehdä, myyjällä on oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa. Menettelystä on kerrottu tarkemmin kuluttajansuojalaissa. Tuotteella on useita muitakin myyjiä, joten kuluttajan tulee olla yhteydessä siihen tahoon, jolta hän on sen hankkinut. Verkkokauppa.com on oma-aloitteisesti tehnyt myös muista saman tyyppisistä hiirivalaisimista palautusmenettelyn, katso tarkemmin ilmoitus heidän sivuilta: https://cdn-a.verkkokauppa.com/files/615ee/d8bb0/5d403/88b10/16db.pdf

 

Vastuutaho

Maahantuoja
Verkkokauppa.com Oyj
Tyynenmerenkatu 11
00220 HELSINKI
Puh. 010 309 5555
www.verkkokauppa.com
 

Ilmoitukset ja tiedotteet

 

Toimenpiteen syy

Lampun kannan verkkojännitteiset osat ovat kosketeltavissa lampun ollessa osittain kierrettynä valaisimen lampunpitimeen. Valaisimen lampunpitimestä puuttuu vedonpoistin. Pintaväli lampunpitimen pohjakoskettimen ja kosketeltavissa olevan metallisen kiinnitysniitin välillä on puutteellinen. Valaisimen lampunpidin sekä valaisimen mukana toimitettu LED-lamppu ovat E12-tyyppisiä. E12- tyyppi ei ole eurooppalaisten turvallisuusvaatimusten mukainen. Valaisimesta puuttuvat kaikki standardin vaatimat merkinnät, mukaan lukien CE-merkintä. Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin EN 60598 vaatimuksia.

 

Toimenpide / Päätös

Tukesin tekemä palautusmenettelyä koskeva päätös. Toiminnanharjoittaja on oma-aloitteisesti järjestänyt palautusmenettelyn myös muille vastaaville tuotteilleen, joiden tiedot näkyvät takaisinvetoilmoituksessa.

 

© Tukes 2024