Etusivu  Latauslaite, USB
Tuotenimi: Fonum
Malli:
Tekniset arvot: Verkkojännite: 100-240 V~; 50/60 Hz. Ulostulo: 5 VDC; 2,4 A
Tuoteryhmä: Verkkoliitäntäkojeet ja lataus
Viivakoodi: 6430060169999
Vaaran laji: Sähköisku
Toimenpide: Kielto asettaa tuote saataville markkinoilla
Tapausnumero: JAT-20170927-05

Kuvat

 

Toimintaohjeet

Kielto asettaa tuote saataville markkinoilla päätöksellä talouden toimija on määrätty lopettamaan tuotteen myynnin ja muun luovuttamisen eli uudet toimitukset jälleenmyyjille. Koska tuotteesta ei aiheudu välitöntä vaaraa hengelle, terveydelle tai omaisuudelle, maahantuojaa ei ole velvoitettu keräämään tätä tuotetta pois jälleenmyyjiltä tai loppukäyttäjiltä. Kuluttaja voi kuitenkin kuluttajasuojalain mukaan palauttaa tuotteen virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voi tehdä, on myyjällä oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa. Menettelystä on kerrottu tarkemmin kuluttajansuojalaissa.

 

Vastuutaho

Maahantuoja
Fonum Oy Ab
Kutomotie 6 B
00380 HELSINKI
 

Ilmoitukset ja tiedotteet

Tuotteella ei ole ilmoituksia tai tiedotteita.
 

Toimenpiteen syy

Pistotulpan pinnien mekaaninen lujuus ei täyttänyt sille asetettuja mekaanisia vaatimuksia. Tuotteella myös mm. merkintäpuutteita. Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin EN 60950 vaatimuksia.

 

Toimenpide / Päätös

Tukes on antanut asiasta päätöksen, jolla yritystä kielletään asettamasta tuotetta saataville markkinoilla. Yritys ei saa enää myydä tai muuten luovuttaa tuotteita, joita päätös koskee.

 

© Tukes 2019