Etusivu  Kosmetiikka
Tuotenimi: ApoBase creme, lotion ja oil creme
Malli:
Tekniset arvot:
Tuoteryhmä: Kosmetiikka
Viivakoodi:
Vaaran laji:
Toimenpide: Palautusmenettely
Tapausnumero: PKA-20160215-01

Kuvat

 

Toimintaohjeet

Tukes on antanut päätöksen, jossa toiminnanharjoittajaa kielletään asettamasta saataville markkinoilla näitä tuotteita ennen kuin valmisteet on saatettu sovellettavien vaatimusten mukaisiksi.Päätös koskee tuotteita, jotka ovat olleet myynnissä ennen kesäkuuta 2016. Puute tuotteen turvallisuudessa on kuluttajasuojalain mukainen tavaran virhe. Virheen oikaisussa ohjeita ja sovitteluapua antaa kuluttajaneuvonta www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta.

 

Vastuutaho

Jakelija
Actavis Oy
Klovinpellontie 3
02180 ESPOO
 

Ilmoitukset ja tiedotteet

 

Toimenpiteen syy

Tukesile on tullut useita ilmoituksia tuotteiden Apobase creme, Apobase oil creme ja Apobase lotion aiheuttamista iho-oireista alkukeväällä 2016.

 

Toimenpide / Päätös

Yritys on oma-aloitteisesti käynnistänyt tuotteita koskevan palautusmenettelyn. Lisäksi Tukes on antanut päätöksen, jossa toiminnanharjoittajaa kielletään asettamasta saataville markkinoilla näitä tuotteita. Toiminnanharjoittaja on myös velvoitettu ottamaan tuotteet takaisin loppukäyttäjiltä sekä tiedottamaan asiasta julkisesti. Tiedote oli luettavissa 30.4.2016 esim. Helsingin Sanomissa.Päätös koskee tuotteita, jotka ovat olleet myynnissä ennen kesäkuuta 2016.

 

© Tukes 2018