Etusivu  Palovaroitin
Tuotenimi: Nexa
Malli: KD-101LA
Tekniset arvot:
Tuoteryhmä: Palovaroitin
Viivakoodi:
Vaaran laji: Palo
Toimenpide: Markkinoilta poisto
Tapausnumero: KAS-20150120-01

Kuvat

 

Toimintaohjeet

Toiminnanharjoittaja on vapaaehtoisesti sitoutunut lopettamaan tämän tuotteen markkinoinnin, myynnin ja muun luovuttamisen sekä ryhtymään toimenpiteisiin, joilla myymättömät tuotteet saadaan kerätyksi pois markkinoilta. Lisäksi Tukes on antanut päätöksen, jonka mukaan yritys ei saa jatkaa tuotteiden myyntiä ennen kuin turvallisuuspuutteet on korjattu. Puute tuotteen turvallisuudessa on kuluttajansuojalain mukainen tavaran virhe. Virheen oikaisussa ohjeita ja sovitteluapua antaa kuluttajaneuvonta www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta.

 

Vastuutaho

Maahantuoja
Rautakesko Oy
Tikkurilantie 10
01380 VANTAA
Puh. 010 5311
www.rautakesko.fi
 

Ilmoitukset ja tiedotteet

Tuotteella ei ole ilmoituksia tai tiedotteita.
 

Toimenpiteen syy

Palovaroittimeen voi asentaa 9 V pariston väärinpäin laitteen rakenteesta johtuen. Polariteettimerkintä on kohomerkinnöin laitteessa, joka on melko vaikeasti havaittavissa heikossa valossa. Kun pariston asentaa väärinpäin, paristo kuumenee nopeasti mikä johtaa ympäröivien muoviosien lämpenemiseen. Tämä voi johtaa palovaroittimen vaurioitumiseen ja sen toimintavarmuuden menetykseen.

 

Toimenpide / Päätös

Toiminnanharjoittaja on vapaaehtoisesti ryhtynyt korjaaviin toimenpiteisiin ja poistanut tuotteen markkinoilta. Lisäksi Tukes on antanut asiasta myyntikieltopäätöksen.

 

© Tukes 2019